Kalender 📅

PinToMind henter automatisk "hvad der sker" fra Google, Outlook, iCloud og mange flere.

Det eneste som kræves er at kalenderen er tilgængelig som abonnementskalender i ics-format, noget som er en almen funktion fra Google, Outlook, iCloud og mange flere. Begivenheder som er afsluttet forsvinder automatisk fra skærmene, og nye hentes ind løbende. 

Kalenderen du vil vise på infoskærmene skal være tilgængelig på internettet, enten med åben eller skjult adresse (URL). Kalenderen må ikke være beskyttet med brugernavn og password. 

Adressen til kalenderen sætter du ind i feltet   "Adresse til kalender" når du opretter kalenderopslaget

Vis flere kalendere i samme opslag

Har du én kalender for hvert mødelokale? Du kan flette flere kalendere ind i samme kalenderopslag og på den måde lave en flot oversigt over hvad der sker. 

Vælg  "Flet kalendere" og indsæt flere kalenderadresser. Du kan også give hver kalender en farve og en etiket, så det er let at se, hvilken kalender begivenheden kommer fra. 

Visningsindstillinger for kalender

Under "Visningsindstillinger" kan du vælge at vise  fremtidige begivenhederbegivenheder i dagtidsplan i dag eller møder i dag, sorteret ifølge mødelokale. Du kan også vælge det antal begivenheder, som skal vises samtidig i kalenderopslaget under "Begræns antallet af".

Vi anbefaler at forhåndsvise opslaget for at se, hvilken visningsindstilling, som passer bedst.

Automatisk og manuel opdatering

Kalenderopslaget opdateres automatisk ca. hvert 20.minut, men hvis du har lavet en ændring i kalenderen og ønsker at opdatere kalenderopslaget med det samme er det muligt at klikke på "Opdater nu" nederst til højre på siden, hvor du ændrer Kalenderopslaget.

Sådan finder du det delbare link, ics-adressen, til din kalender

Herunder finder du vejledning for nogle gængse kalendersystemer, for at finde ics-adressen, som er den adresse du indsætter i feltet  "Adresse til kalender" når du opretter opslaget.

Opsætning kan være forskelligt i installationer; kontakt din systemansvarlige hvis du ikke finder valgene, som er beskrevet. 

Google

 1. Åben din Google-konto i en browser og gå til kalenderen.
 2. Vælg "Indstillinger for kalenderen" for kalenderen du ønsker at dele.
 3. Kopier linket som du finder under punktet "integrer kalender". Adressen skal slutte med .ics.
 4. Sæt .ics-adressen ind i feltet "Adresse til kalender" når du opretter kalenderopslaget.

Tip: Hvis ical-koden er skjult, skal den åbnes i indstillingerne i din Google-kalender

Outlook (Office 365)

Opsætning kan variere i forskellige versioner, installationer eller licenstyper af Office. Se gerne hvordan du gør i din version ved at søge på ICS på Outlooks egne supportsider.

 1. Åben din Office365-konto i en browser og gå til kalenderen. 
 2. Vælg Del kalender fra Kalender-mappen på Hjem-menuen.
 3. Højreklik på kalenderen du ønsker at dele og vælg "Delingstilladelser".
 4. I feltet "Send en delingsinvitation per e-mail" udfylder du en ekstern e-mailadresse til dig selv. Vælg at du skal kunne se alle detaljer og klik "Del"
 5. Når du modtager mailen med invitationen står der dette nederst: "Har du problemer med at vise kalenderen? Prøv at tilføje en Internet-kalender, og brug denne adresse."/"Having trouble viewing the calendar? Try adding an Internet calendar and providing this URL." Kopier adressen som er linket til i denne tekst. Adressen skal slutte med .ics.
 6. Indsæt .ics-adressen i feltet "Adresse til kalender" når du opretter kalenderopslaget.

iCloud

 1. Åben din iCloud-konto i en browser og gå til kalenderen.
 2. Klik på delings-ikonet til højre for navnet på kalenderen du vil vise.
 3. Marker "Offentlig kalender" hvis dette ikke allerede er markeret.
 4. Kopiér adressen ved at klikke "Kopier link". Adressen skal slutte med .ics.
 5. Indsæt adressen i feltet "Adresse til kalender" når du opretter kalenderopslaget. Hvis adressen du indsætter starter med webcal://, skal du ændre den til https://.

Spørgsmål? Tag kontakt til os på support@pintomind.com!